Väsymyksen ohjaksissa

Väsymys on todella huono kippari.
Sen kanssa matkatessa saattaa unohtaa
missä mennään, mihin aikaan ja millä vuosituhannella.

Väsymys matkakumppanina

Väsymys on ollut matkakumppaninani niin kauan kuin muistan. Tai unettomuuden seurauksena kulkeva väsymys. Kun on nukkunut pari tuntia yöllä ja siitä sitten töihin ja muut hommat niin olo on suorastaan hirvittävä toisinaan. Alhaiset ferritiiniarvot siihen, niin avot kyllä on olo mitä mainioin.

Voi kuinka tärkeää hyvä ja levollinen uni onkaan.
Niiden öiden jälkeen, kun on nukkunut hyvin olo on mitä mainioin.
Kaikkeen siihen mistä hyvä uni koostuu vaikuttaa niin moni asia; terveys, ruokavalio, mielenterveys jne.

Erityisherkkyys ja unettomuus

Erityisherkän unihäiriöt kuormittaa kyllä valtavasti. Muutenkin, kun koko kroppa ja mieli käy kierroksilla niin unettomuus todella tekee olosta sietämättömän toisinaan.
Rentoutumisharjoitukset ja liikunta auttavat lievittämään ylikierroksilla oloa. Toisinaan vaan ei jaksa ajatellakaan mitään liikuntaa jos olo muutenkin on jo kehno.

Suorittaminen

Unettomuuteen jos vielä lisää suorittamisen soppa on valmis. Tämänkin olen kokenut. Useita kertoja ja kerran pari vähän rajumpana.
Pitäisi liikkua ja pysyä kunnossa, tehdä kotitöitä, töitä, olla pirteä äiti ja vaimo niin kyllä siinä sitten vaan on tullut seinä vastaan. Ei vaan yksinkertaisesti ole riittäneet voimat.

Voimavarat

Toiset ihmiset ovat luontaisesti energisempiä kuin toiset. Ja tietysti tähän meinaa taas ne tutut ravinto jne.
Olen tuntenut pienen kateudenpiston ( myönnän ) siitä, kun toiset vaan jaksaa painaa, vaikka on elämässä kaikenlaista. Olen miettinyt, että miksi en itse olen niin pirteä.
Silloin onkin tärkeää olla vertaamatta. Jokainen on yksilö. Toinen jaksaa enemmän ja toinen vähemmän. Ihmisissä on eroja kaikella tavalla. Ei siis itsesyytöksiä. Hyväksytään tässäkin kohtaa itsemme.

Elämä on

Tällä hetkellä olo on älyttömän väsynyt. Täytyy varata aika verikokeisiin ja lisätä liikuntaa omien voimien mukaan. Liikkumisestakaan ei saa tehdä stressiä.
Elämä on. Toisinaan hyvinkin raskaan oloista ja toisinaan onneksi mennään kuin lentäen.

Ihanaa elokuun alkua kaikille! Huomenna se jo on täällä!

Piia