Armollisuuden avaimet

Armollisuuden avaimet taskussa
on paljon kepeämpää matkata
kuin ilman niitä.

Armollisuus toisia ja itseään kohtaan

Miten onkaan vaikeaa olla armollinen itseään kohtaan? Toisia kohtaan se on helpompaa, ainakin itselleni.
Mikä siinä onkin, että täytyy katsella itseään niin kriittisin silmin toisinaan ja piiskata, kun on tehnyt tai sanonut jotain mitä ei ehkä olisi pitänyt.
Olemmehan ihmisiä, erehtyväisiä. Aina ei voi tehdä kaikkea oikein tai onnistua. Virheitä sattuu.

Suorittaminen

Kovin helposti elämä menee suorittamiseksi. Ensin hirveällä kiireellä töihin, sieltä kotiin, kauppaan jne. jne. Sydän takoen yrittää ihmisparka täällä vääntää ja kääntää, mutta ikinä ei valmista tule. Se on vain fakta. Joku asia on aina kesken ja tulee uusia asioita, jotka vaatimat oman huomionsa. Miksi siis ravata kuin heikkopäinen?
No itse olen kovinkin helposti suorittamiseen taipuvainen. Olen täällä puhununutkin uupumisestani, kun suorittaminen hieman meni yli ja uuvuin. Olen taas huomannut itsessäni noita merkkejä. Ennen töhin menoa on keittiön oltava tiptop, yleisilme siisti ja sängyt pedattu ja milloin mitäkin. Eipä niin hyvä juttu.

Kuinka irti suorittamisesta?

Edellisellä kerralla puhuin asiasta terapeuttini kanssa ja tulimme taas vanhaan tuttuun asiaan eli rentoutumiseen. Ennen töitä pitäisi varata itselleen aikaa siihen, että tekee rentoutusharjoituksen. Se on jotenkin taas minulta jäänyt ja huomaan, että olen jotenkin ylivirittynyt. Se tunne ei ole hyvä. Nyt sitten lupasin, että teen säännöllisesti rentoutusharjoitteita, että saan kroppaani tasapainoon. Nyt on vain toimittava niin. Tiedän, että muuten kohta olo on huono.

Irtipäästäminen

On syytä tarkastella omia tuntemuksiaan säännöllisesti. Mitä keho ja mieli haluavat kertoa. Vertailu ei kannata tässä. Toinen kestää enemmän, toinen vähemmän. Toisen hermosto on vankempi, toisen heikompi.
Se olisi tärkeää oman mielenterveyden kannalta, että osaa päästää irti. Antaa suorittamisen mennä menojaan ja antaa armollisuuden astua kuvioihin. Elämän sävyt erottuvat siten paremmin ja aistit toimivat oikealla tavalla. Elämä antaa silloin enemmän ja nautit siitä enemmän.

Kannathan siis armollisuuden avaimia aina mukanasi?

Ihanaa ja levollista viikonloppua ihanat!

Piia