Ole se mitä haluat toisen olevan sinulle

Kaikki se miten olet toisten ihmisten kanssa,
kaikki se miten puhut toisille tai toisista ihmisistä
merkitsee.
Kaikki se miten kohtelet toisia ihmisiä
merkitsee.
Kaikki nämä asiat kertovat sinusta enemmän
kuin arvaatkaan.

Minä erityisherkkänä imen kuin sieni toisten mielialoja ja fiiliksiä ylipäätään.
Se on hyvä asia useimmiten, mutta toisinaan taakka. Sen myönnän.
Kun lukee ihmisten ilmeistä jo sen mitä he ajattelevat on se toisinaan todella väsyttävää.
Ja tässä tietenkin haluan sanoa sen, että aina en todellakaan ole oikeassa. Ei ihmisten ilmeistä voi kaikkea tulkita.
Useimmiten olen kuitenkin lukenut ihmisiä juuri niin kuin asiat ovat olleet. Itseäni tässä taidossani korottamatta.

Voi miten maailma olisikaan parempi paikka jos me ihmiset kohtaisimme toisemme lämmöllä. Jos olisimme myötätuntoisia ja miettisimme ennen kuin avaisimme sanaisen arkkumme.
Elämähän sujuisi kuin ruusuilla tanssien konsanaan. Mutta todellisuus on hiukkasen karumpaa katseltavaa ja kuunneltavaa.

Olen elämässäni ollut usein se joka sivusta katsoo myötäillen. Vahvemmat ovat jyränneet ja niin se on tänäkin päivänä. Vielä vahvempana, sanoisin kuin aiemmin.

Tänä päivänä tilanne on varmasti vielä pahempi. Some on tuonut omat ”vaatimuksensa”. Ja noin ylipäätäänkin tämä suorittamista ”ihannoiva” kulttuuri ei tee ihmismielelle hyvää.
”Suorita, tee, juokse, ole parempi, ole kova, tee paremmin, vie itsesi äärirajoille, sitten vasta olet täydellinen. ” Tämä on nykyihmisen niin usein opittu sisään ahdettu ”totuus”.

Totuus on kuitenkin aivan jotain muuta. Totuus on sitä, että menet peilin eteen ja kerrot tuolle tyypille riittäväsi ihan ilman mitään ylimääräistä. Ei elämää suorittamalla voiteta. Eikä maailmaa toista lyttäämäällä voiteta. Eikä elämässä kruunua saa päähänsä, vaikka kuinka tekisi toisen elämän vaikeaksi tai itsensä nostaisi jalustalle. Päinvastoin se kaikki loppupeleissä kääntyy helposti itseään vastaan.

Ihmisläheisyys, ymmärtämys ihmisyyttä kohtaan ja rakkaus. Näitä asioita, kun jokainen elämässämme toteuttaisimme ja käyttäisimme niin mitä kaikkea upeaa siitä voisi seuratakaan?!

Lempeydellä Piia