Kateus

Anna tunteiden tulla ja tunteiden mennä.
Hyväksy, kuulostele, katsele niitä.
Sitten päästä ne menemään.

Tämä on aihealue josta ei puhuta paljon. Kateuteen liitetään helposti pelkästään negatiivisia ajatuksia. Sen koetaan olevan häpeällistä ja sellaista mistä ei haluta ääneen puhua.

Kuuntelin psykolologi/kouluttaja Nina Lyytisen https://www.instagram.com/psykopodiaa/ Psykopodiaa podcast jakson, jossa vieraana oli psykoterapeutti/ tietokirjailija Emilia Kujala https://www.instagram.com/tunteellaemiliakujala/ ja jakso oli hyvin puhutteleva.

Emilia on myös kirjoittanut kirjan: Kateus. Sen otan ehdottomasti seuraavien kirjojen lukulistalle.

Jokainen meistä tuntee kateutta. Sitä kuten aiemmin mainitsinkin pidetään häpeällisenä ja se on sosiaalisen median käyttöön liittyvä tunne ja erityisesti nuoret ovat sen tuntemiselle alttiimpia.

Mutta, heräsi kyllä ajatuksia, kun kuuntelin tuon podcastin ja ja rupesin miettimään, että mitä tai ketä itse kadehdin ja heti mieleeni nousi hyvin kouluttautuneet ihmiset tai he joiden ei tarvitse joka killinkiä laskea.
Tai he ketkä voivat syödä mitä tahansa ja eivät liho.
Varmaankin ihan ihhimillisiä kateuden aiheita, uskoisin niin.

Mutta ehkä se, että näitä tunteita myös sanoittaisi ääneen saattaisi toisinaan auttaa tosiaan.
Kertoisi, vaikka toiselle kuinka upealta hän näyttää uudessa asussaan tai kuinka hienosti hän on elämässään pärjännyt.

Ei kateus ole pelkästään paha peikko vaan hyvin normaali tunne muiden tunteiden joukossa. Sen voi päästää mielen ovesta sisään ja kuunnella mitä sillä on sanottavanaan ja ohjata sitten ulos. Tunteita tulee ja tunteita menee.
Niistä voi oppia paljon, kun ei pidä niitä vihollisinaan.

Ihanaa viikon jatkoa kaikille! Annetaan tunteiden tulla ja mennä.

Piia