Lyhytkin terapia voi auttaa

Joskus tuntuu siltä kuin ei näkisi surultaan tai ahdistukseltaan eteensä.
Mutta samoin kuin sumua kohti kulkiessa näkeekin koko ajan selvemmin, niin käy myös mielen myllerryksien kanssa.
Eräänä päivänä elämä näyttäytyykin kirkkaampana, kun vain suostuu kohtaamaan ne eikä juokse niitä pakoon.

Ei elämä helppoa ole, mutta joka henkäyksen verran elämisen arvoista.
Meillä kaikilla on kivuliaita ja elämää kuormittavia hetkiä tai ajanjaksoja elämässä. Se kuuluu elämään.
Mutta jos tuntuu, että ahdistaa ja mieli on mutkalla lähes koko ajan, niin aika on kyllä hakea apua.

Aina ei välttämättä tarvitse hakea ulkopuolista apua vaan riittää, että on edes joku kelle voi purkaa mieltään, ystävä, vanhempi tai joku muu turvallinen ihminen.

Mie valmistuin Kognitiiviseksi lyhytterapeutiksi Integrum Instituutista ja miuhun voi olla matalalla kynnyksellä yhteydessä.

Kognitiivinen lyhytterapia on ajallisesti rajattua ja kohdennettu muutamiin kohdeongelmiin. Työtavoiltaan se on itsevastuullista ja aktiivista. Siinä pyritään muuttamaan ajattelu- ja toimintatottumuksia ja niihin liittyviä haitallisia uskomuksia ja toimintamalleja. Kognitiivisessa lyhytterapiassa käytetään myös välitehtäviä ja tietoisuustaitoharjoitteita.

Tämä sopii siulle jos esim. kärsit unettomuudesta, ahdistuksesta, peloista, itsemyötätunnon puutteesta tai etsit uutta suuntaa elämässä.

Mie oon itse käynyt pitkät terapiat masennuksien ja uupumisen vuoksi.
Oon erityisherkkä ja siihen liittyvät haasteet ovat tuttuja. Erityisherkkyys on rikkaus, mutta myös toisinaan saattaa tuntua haastavalta elää tuntosarvet joka suuntaan sojottaen. Mikäli sie kaipaat herkkyyteen liittyvää tukea niin ehdottomasti oo yhteydessä miuhun.

Onneksi nykypäivänä mieleen liittyvistä asioista on helppo puhua ja apuakin on helpompi sen myötä pyytää.

Tilanne mielenterveys puolella on aika kamala. Jonot on hurjat ja apua voi olla vaikea saada mikäli mielii psykoterapiaan. Onneksi on myös koulutettuja lyhytterapeutteja ja valmentajia joiden kautta apua on saatavissa nopeasti. Ja itse en kirjaa asiakaskäynti asioita mihinkään sähköiseen järjestelmään.

Toivottavasti tulevaisuudessa myös lyhytterapeutit saisivat paikkansa mieleneterveys palveluiden sokkelikossa paremmin esiin. Apua tarvitaan ja paljon!

Miun yhteystiedot löytää täältä: Yhteystiedot kohdasta ja somesta miut tavoittaa hyvin.

Muista, että sie ja siun terveys kaikkinensa on tärkeä!

Rakkain terkuin Piia