Muistathan pitää sydämestäsi huolta

Muistathan antaa itsestäsi vain sen verran kuin sydämesi jaksaa kantaa.

Tänä päivänä elämä ei ole helppoa. Kaikilla meillä on vaikeuksia. On huolia taloudellisesta pärjäämisestä, terveyshuolia, pelkoja ja mitä kenelläkin.
Jokaisen huolet ovat oikeita huolia, vaikka ne saattaisivatkin tuntua toisen ihmisen mielestä ”vääränlaisilta” huolilta. Me olemme ihmisiä, erilaisia kaikinpuolin. Niin kuuluukin olla.

Minä olen erityisherkkä. Koen, aistin, näen, tunnen asiat todella vahvasti. Olen empaattinen, myötätuntoinen, aistin asiat todella helposti.
Minulle on helppo puhua, ainakin niin minulle on sanottu.
On ihana tunne jos voi auttaa ihmisiä. Se on lähellä sydäntäni. Ehkä siksi lähdinkin myös opiskelemaan Kognitiivista lyhytterapiaa. Haluan auttaa!

Se, että haluan auttaa tulee minulta luontaisesti. Ja olen onnellinen tästä lahjastani. Mutta niin kuin minulla ja monella muullakin saattaa oma jaksaminen kärsiä.

Tarkoitan tällä sitä, että me kaikki olemme ihmisiä iloinemme ja murheinemme, mutta, että jokaisella meillä on rajamme, jaksamisemme.
On ihana asia auttaa toisia ihmisiä ja kuunnella, mutta siinäkin on rajansa.
Jos oma terveys alkaa kärsimään ja olo ahdistumaan siitä, kun koko ajan on ottavana puolena, se voi tehdä mielenterveydelle, ei niin hyvää.

Itse voin sanoa, että olen kokenut sitä, että olen vain sellainen kenelle työnnetään asioita, mutta minulta ei kysytä miten minä kenties voin. Mutta on monia monia monia ihmisiä joilla on aivan samanlaisia tuntemuksia. Ehkä niissä kohdissa elämää täytyy vain nostaa myös itsensäkin esiin ja sanoa, että: ” Tiedätkö, itseasiassa minulla on tällainen asia mikä mieltäni painaa”.

Me ihmiset olemme sosiaalisia olentoja. Kaipaamme vastavuoroista keskustelua.
Tästä kirjoituksesta saattoi tulla sellainen vaikutelma, että en halua kuunnella ketään ja olenpa tyly. Mutta haluan korostaa, että ei ei ei, minä nimenomaan haluan olla avuksi ja siksi ihmismielikin kiinnostaa äärettömän paljon opiskelujen merkeissä. En kirjoita tätä vain itseäni ajatellen vaan kaikkia teitä, jotka tasapainoilette oman jaksamisenne kanssa. Omaa terveyttä saa ja pitää vaalia!
Lähimmäistään pitää auttaa! Mutta sitten jos ei enää itse jaksa niin pystyykö silloin auttamaan?

Tämä maailmantilanne ahdistaa kaikkia.
Autetaan ja tuetaan toisiamme. Haetaan ammattiapua jos niin tarvitsemme.

Halauksia!

Mietteeni kuvan on ottanut ihana Riina:

https://www.instagram.com/riinamarievisuals/

Rakkaudella Piia