Suorittaminen

Muista jo heti aamulla herättyäsi käydä tekemään päivän suunnitelmaa, mieluiten jo aamuyöllä herää tekemään plääniä ja muistele lisäksi kaikkia tekemiäsi virheitä ja kääntele niitä mielessäsi ja tee suunnitelma missä kokoat mieleesi asiat ettei virheitä vastedes tapahdu.

Kuulostaako tutulta? Voihan suorittajan mieli. Olen kirjoittanut tästä aiemminkin.
Olen suorittaja, ”ex-suorittaja”, ei..
”toipuva suorittaja”.
Joo olen päässyt eteenpäin ja paljon on muutamassa viime vuodessa tapahtunut, mutta silti suorittaminen toisinaan vaan istuu olkapäälläni ja ”käskee” ryhdistäytymään.

Tämä aihe puhutteli minua ja halusin kirjoittaa tästä, koska uskon, että se koskettaa aika monia muitakin minun lisäkseni. Viimeisen parin kuukauden aikana olen huomannut taas aloittavani aamuni to do listoilla. Ja senhan voi arvatakin, että levollinen päivästä ei silloin voi tulla. Sydän pamppailee ja ajatukset harhailevat joka suuntaan. Milloin sitä oppiikaan, että kaikkeen ei ihminen kykene, vaikka kuinka haluaisikin.

Mutta siis meillähän ei ole koti tiptop kunnossa ja kaikki aina ojennuksessa, ei todellakaan. Mutta se, että haluaisin, että olisi on ongelma, itselleni. Haluaisin, että jaksaisin, olisin energinen ja supertehokas, mutta en ole, kun yksinkertaisesti en ole. Olen väsynyt, jopa uupunut taas toisinaan. Ferritiiniarvojen alhaisuus ja yleinen stressaantuneisuuteen ja suorittamiseen taipuvainen mieleni vie voimani ja se ahdistaa, toisinaan aika paljonkin.
Mutta jotain olen oppinut, vanhemmiltani, terapeutiltani ja muilta läheisiltä, jotka minulle ovat tärkeitä, ettei tarvitse, on huilattava, kun on sen aika. Ei saa päästää itseään liian piippuun.

Mutta siis nyt viimeisen parin kuukauden aikana olen tuntenut taas suorittamisen kuiskutuksen korvassani. Olen tehnyt paljon töitä ja kotona en ole sitten jaksanut niin paljon. Kaapit huutaa siivoamista jne. jne. Mutta ei ne onneksi leipää pyydä, kiitos siitä.
Yritän taas hellittää, laskeutua rauhallisempiin fiiliksiin, tuntea tuulen lempeän, auringon lämpimän.

Armollisuutta itselleni, sitä minä haluan nyt ja sitä minä itselleni annan. Ensi viikolla minulla on loma ja nautin siitä täysin rinnoin, suorittamatta, lupaan.
Teethän niin sinäkin?

Ihania heinäkuun loppupäiviä sinulle ja kiitos, kun luit! Olet tärkeä!

Rakkaudella Piia